Skip to content
Home » Zorgaanbod » Onderwijs op Maat
BHV

Onderwijs op maat

Van oudsher stromen veel deelnemers uit bijvoorbeeld het Speciaal Onderwijs door naar dagbesteding wanneer ze 18 jaar oud zijn. We merkten aan een aantal deelnemers dat zij zich ook graag willen blijven (door)ontwikkelen in de praktijk. Wij vinden het wel belangrijk dat een
behaald praktijkcertificaat ook zijn waarde heeft buiten onze boerderij.

Sinds begin 2019 bieden wij deelnemers de mogelijkheid om praktijkcertificaten te halen op het gebied van groenvoorziening en dierverzorging bij ons op de boerderij. Een praktijkcertificaat houdt in dat een stukje praktijk wordt opgedeeld in kleine stukjes en dat een deelnemer dit op zijn niveau en tempo kan halen.

Op het moment dat de begeleider vanuit Marien Zathe denkt dat de deelnemer dat stukje praktijk voldoende beheerst wordt het beoordeeld door een onafhankelijk examinator van buiten de boerderij.

Voorbeelden van een paar praktijkcertificaten zijn; zelfstandig dieren voeren, uitvoeren van werkzaamheden met de bosmaaier etc. We merken in de praktijk dat deelnemers een succeservaring opdoen met het behalen van een erkend certificaat maar ook dat ze vaak een positiever zelfbeeld van zichzelf krijgen.

De betreffende praktijkcertificaten bieden we aan op het gebied van groenvoorziening en dierverzorging op MBO niveaus 1,2 en 3. Iedereen kan deelnemen aan een onderwijs traject op maat, zowel deelnemers met een WMO als een WLZ indicatie.