Skip to content
Home » Zorgaanbod » Dagbesteding
Dagbesteding

Dagbesteding

Wij bieden dagbesteding aan van maandag t/m vrijdag.

Hoe ziet een gemiddelde doordeweekse dag er uit?

Structuur en duidelijkheid zijn erg belangrijk voor onze deelnemers. Wi beginnen ’s ochtends altijd om 9 uur en nemen dan de planning voor die dag met elkaar door. Wij maken voor iedere deelnemer een persoonlijk ondersteuningsplan waar we onze begeleiding op afstemmen. Bij sommige deelnemers is afhankelijk van hun persoonlijke doelstelling ook een jobcoach aanwezig.

Ochtend

De ochtenden zijn vaak gericht op zaken zoals op tijd op je werk komen, met elkaar in een team werken of individueel, elkaar helpen,communiceren etc. Het werk wat we doen is zijn vaak gerelateerd aan het seizoen. Wij bieden werk aan in de volgende gebieden:

  •  Groen; onderhoud van de tuin, boomsingels snoeien, grasmaaien, onderhoud van het tuingereedschap in de winter etc.
  • Dierverzorging; dieren voeren, afrastering weiland checken, verzorgen (borstelen) van de paarden/pony’s, assisteren van de hoefsmid , longeren etc.
  •  Klein technisch onderhoud; meehelpen met de bouw van de nieuwe werkplaats, kleine laswerkzaamheden etc. Iedere deelnemer doet werk wat onderdeel is van een groter plan. Er is bijvoorbeeld een nieuw erfplan gemaakt voor de tuin rondom de boerderij.

In de toekomst kan bezoek door de verschillende tuinen om boerderij heen wandelen. Deelnemers helpen mee met het bouwen van de nieuwe werkplaats. Zo proberen we deelnemers te leren om ergens mede- verantwoordelijk voor te zijn maar ze zijn vervolgens ook trots op het (eind)resultaat.

Middag

Van 12.00 uur tot 12.45 uur eten we gezamenlijk met elkaar. Na de lunch helpen we elkaar met het afruimen van de tafel. Na de lunch wandelen we samen met onze labrador Sanne. Vanaf 13.00 uur tot 15.30 uur is iedereen weer onder begeleiding aan het werk in zijn/haar eigen werkveld.   We sluiten de middag gezamenlijk af door van 15.30 uur tot 16.00 uur een kopje thee met elkaar te drinken.