Tel: 06-21246256 (Ma – Vr van 9-17 uur)

log-marien-zathe

Paardencoaching

Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen leerdoelen en door het werken met paarden krijgen ze inzicht over hun eigen handelen.

Zowel individueel als in groepsverband kan er bij ons paardencoaching worden verzorgd. De paardencoaches die dit geven zijn hiervoor speciaal opgeleid en hebben ervaring met onze doelgroep(en).

Bewegingsgerichte spellen

Tijdens de individuele coaching kunnen paarden/pony’s ingezet worden maar ook bijvoorbeeld bewegingsgerichte spellen zoals bijvoorbeeld hutten bouwen, spelletjes spelen etc.). Dit is helemaal afhankelijk van het betreffende individu en de hulpvraag. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen leerdoelen en door het werken met paarden krijgen ze inzicht over hun eigen handelen.

Financiering

Paardencoaching kan worden gefinancierd vanuit de WMO, Jeugdwet of WLZ.

Onderstaand een

Impressie

Zorgbedrijf Mariën Zathe huurt elk weekend een bungalow aan de Burgumermar (Klein Zwitserland). Gehandicapten (die in aanmerking komen) mogen hier gebruik van maken, eens per twee weken. Er zijn 2 groepen: de leeftijd van de eerste groep is maximum tot circa 20 jaar en er is een groep voor volwassen.

Ik heb lange tijd hier gebruik van mogen maken. Zaterdag gaan we meestal op stap. Democratisch kiezen we dan een locatie die voor iedereen haalbaar is. Zondag kun je naar de kerk en gaan we vaak iets drinken. Ik heb respect voor de manier waarop Eelke ons begeleidt (heel geduldig) en ook Ynske achter de schermen is een onmisbare schakel. Een weekend Burgumermar is de gelegenheid om de accu weer op te laden voor het dagelijkse leven.

Wiebe

Logee

Voor ons een goede vertrouwde plek waar onze zoon graag heen gaat wegens de begeleiding en dierenliefde en een manier wordt gezocht/gevonden naar meer zelfredzaamheid.

Ouder cliënt

Ouder van één van de deelnemers

Door opdrachten te doen op zijn eigen niveau en dit verder op te bouwen naar vermogen, leert hij om te gaan met zaken zoals ergens verantwoordelijk voor zijn en bouwt hij zijn zelfvertrouwen op. Ons kind is graag op de boerderij en voelt zich daar veilig en vrij. Ons kind maakt tevens gebruik van het logeren bij Mariën Zathe

Sjoukje

Ouder van één van de deelnemers