Tel: 06-21246256 (Ma – Vr van 9-17 uur)

log-marien-zathe

Onderwijs op maat

Iedereen kan deelnemen aan een onderwijs traject op maat, zowel deelnemers met een WMO als een WLZ indicatie.

We merken in de praktijk dat sommige deelnemers graag een (erkend) vakcertificaat willen halen. Sinds begin 2019 bieden wij deelnemers de mogelijkheid om praktijkcertificaten te halen op het gebied van groenvoorziening en dierverzorging bij ons op de boerderij.

Praktijkcertificaat

Een praktijkcertificaat houdt in dat een stukje praktijk wordt opgedeeld in kleine stukjes en dat een deelnemer dit op zijn eigen niveau en tempo kan halen. Op het moment dat de begeleider vanuit Marien Zathe denkt dat de deelnemer dat stukje praktijk voldoende beheerst wordt het beoordeeld door een onafhankelijk examinator van buiten de boerderij.

Voorbeelden van een paar praktijkcertificaten zijn; zelfstandig dieren voeren, uitvoeren van werkzaamheden met de bosmaaier etc. We merken in de praktijk dat deelnemers een succeservaring opdoen met het behalen van een erkend certificaat maar ook dat ze vaak een positiever zelfbeeld van zichzelf krijgen.

Voor wie?

De betreffende praktijkcertificaten bieden we aan op het gebied van groenvoorziening en dierverzorging op MBO niveaus 1,2 en 3. Iedereen kan deelnemen aan een onderwijs traject op maat, zowel deelnemers met een WMO als een WLZ indicatie.

Financiering

Financiering vind plaats vanuit de Jeugdwet, WMO of WLZ.

Onderstaand een

Impressie

Zorgbedrijf Mariën Zathe huurt elk weekend een bungalow aan de Burgumermar (Klein Zwitserland). Gehandicapten (die in aanmerking komen) mogen hier gebruik van maken, eens per twee weken. Er zijn 2 groepen: de leeftijd van de eerste groep is maximum tot circa 20 jaar en er is een groep voor volwassen.

Ik heb lange tijd hier gebruik van mogen maken. Zaterdag gaan we meestal op stap. Democratisch kiezen we dan een locatie die voor iedereen haalbaar is. Zondag kun je naar de kerk en gaan we vaak iets drinken. Ik heb respect voor de manier waarop Eelke ons begeleidt (heel geduldig) en ook Ynske achter de schermen is een onmisbare schakel. Een weekend Burgumermar is de gelegenheid om de accu weer op te laden voor het dagelijkse leven.

Wiebe

Logee

Voor ons een goede vertrouwde plek waar onze zoon graag heen gaat wegens de begeleiding en dierenliefde en een manier wordt gezocht/gevonden naar meer zelfredzaamheid.

Ouder cliënt

Ouder van één van de deelnemers

Door opdrachten te doen op zijn eigen niveau en dit verder op te bouwen naar vermogen, leert hij om te gaan met zaken zoals ergens verantwoordelijk voor zijn en bouwt hij zijn zelfvertrouwen op. Ons kind is graag op de boerderij en voelt zich daar veilig en vrij. Ons kind maakt tevens gebruik van het logeren bij Mariën Zathe

Sjoukje

Ouder van één van de deelnemers