Tel: 06-43802675 (Ma – Vr van 9-17 uur)

log-marien-zathe

Logeerhuis

Door de groep klein te houden is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

De groep is klein (4 deelnemers) waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Er is een vaste begeleider aanwezig die ook ‘s nachts in het vakantiehuisje slaapt. Wij hebben een speciale jeugdgroep (alleen jongens), en een gemengde groep.

Er is momenteel geen wachtlijst voor de logeergroep jeugd.

Voor wie?

Gezien de huidige samenstelling van de groep vanaf 12 jaar met een hulpvraag. Onze logeerlocatie is helaas niet geschikt voor deelnemers die gebonden zijn aan een rolstoel.

Wat ondernemen we zoal met elkaar?

Naast de structuur van het logeerhuis vinden we eigen regie en zeggenschap belangrijk. De verdere dag invulling wat betreft het uitje overleggen we daarom met onze deelnemers. Van te voren wordt duidelijk een kader gegeven (bijvoorbeeld qua afstand en budget). Voorbeelden van uitjes tijdens een logeerweekend:  kookworkshop, naar de bios, met elkaar boodschappen halen, varen met de sloep op het Bergumermeer, knutselen, met elkaar fietsen, naar een voetbalwedstrijd gaan, festival bezoeken, voetballen, zwemmen  etc.

Financiering

Logeeropvang kan worden gefinancierd vanuit de WMO, Jeugdwet (onderaannemerschap) en WLZ.

Onderstaand een

Impressie

Zorgbedrijf Mariën Zathe huurt elk weekend een bungalow aan de Burgumermar (Klein Zwitserland). Gehandicapten (die in aanmerking komen) mogen hier gebruik van maken, eens per twee weken. Er zijn 2 groepen: de leeftijd van de eerste groep is maximum tot circa 20 jaar en er is een groep voor volwassen.

Ik heb lange tijd hier gebruik van mogen maken. Zaterdag gaan we meestal op stap. Democratisch kiezen we dan een locatie die voor iedereen haalbaar is. Zondag kun je naar de kerk en gaan we vaak iets drinken. Ik heb respect voor de manier waarop Eelke ons begeleidt (heel geduldig) en ook Ynske achter de schermen is een onmisbare schakel. Een weekend Burgumermar is de gelegenheid om de accu weer op te laden voor het dagelijkse leven.

Wiebe

Logee

Voor ons een goede vertrouwde plek waar onze zoon graag heen gaat wegens de begeleiding en dierenliefde en een manier wordt gezocht/gevonden naar meer zelfredzaamheid.

Ouder cliënt

Ouder van één van de deelnemers

Door opdrachten te doen op zijn eigen niveau en dit verder op te bouwen naar vermogen, leert hij om te gaan met zaken zoals ergens verantwoordelijk voor zijn en bouwt hij zijn zelfvertrouwen op. Ons kind is graag op de boerderij en voelt zich daar veilig en vrij. Ons kind maakt tevens gebruik van het logeren bij Mariën Zathe

Sjoukje

Ouder van één van de deelnemers