Tel: 06-21246256 (Ma – Vr van 9-17 uur)

log-marien-zathe

Dagbesteding

Mariën Zathe is een zorgboerderij in Kollumerzwaag (Frl.). Wij bieden dagbesteding aan van maandag t/m vrijdag.

Dagbesteding

Wij bieden dagbesteding aan van maandag t/m vrijdag.

Hoe ziet een gemiddelde doordeweekse dag er uit?

Structuur en duidelijkheid zijn erg belangrijk voor onze deelnemers. Tussen 08.45 uur en 09.00 uur is er gelegenheid voor een kop koffie/thee. Om 09.00 uur starten we en nemen dan de planning voor die dag met elkaar door. Wij maken voor iedere deelnemer een persoonlijk ondersteuningsplan waar we onze begeleiding op afstemmen. Bij sommige deelnemers is afhankelijk van hun persoonlijke doel(en) ook een jobcoach aanwezig.

Iedere deelnemer doet werk wat onderdeel is van een groter plan. Er is bijvoorbeeld een nieuw erfplan gemaakt voor de tuin rondom de boerderij. In de toekomst kan bezoek door de verschillende tuinen om boerderij heen wandelen. Zo proberen we deelnemers te leren om ergens mede- verantwoordelijk voor te zijn maar ze zijn vervolgens ook trots op het (eind)resultaat.

Iedere werkgroep heeft een eigen vaste begeleider en eigen kantine. Bij feestelijkheden en/of cursussen zijn de groepen wel vaak samen.

Ochtend

Het werk wat we doen is vaak gerelateerd aan het seizoen. Wij bieden werk aan in de volgende gebieden:

Tuin & erf rondom de boerderij:
onderhoud van de tuin, boomsingels snoeien, grasmaaien, onderhoud van het tuingereedschap in de winter etc.

Paardenpension en overige dierverzorging:

kleinschalig paardenpension waar we huisvesting bieden aan 5 paarden en 2 pony’s. Daarnaast hebben we nog een aparte dierenweide met schapen, kippen en Indische loopeenden. Verder hebben we 4 poezen en een eigen hond. Met elkaar verzorgen we de dieren, ook checken we bijvoorbeeld de afrastering van het weiland, verzorgen (borstelen) van de paarden/pony’s, assisteren van de hoefsmid , longeren etc.

Klein technisch onderhoud:

meehelpen met de bouw van de nieuwe werkplaats, kleine laswerkzaamheden, reparaties van technisch gereedschap etc.

Middag

Ieder kwartaal vindt er een deelnemersoverleg plaats. Dit is niet verplicht voor deelnemers maar bied deelnemers wel de gelegenheid om inspraak te hebben.

Financiering

Dagbesteding kan worden gefinancierd vanuit de WMO, Jeugdwet en WLZ.

Onderstaand een

Impressie

Zorgbedrijf Mariën Zathe huurt elk weekend een bungalow aan de Burgumermar (Klein Zwitserland). Gehandicapten (die in aanmerking komen) mogen hier gebruik van maken, eens per twee weken. Er zijn 2 groepen: de leeftijd van de eerste groep is maximum tot circa 20 jaar en er is een groep voor volwassen.

Ik heb lange tijd hier gebruik van mogen maken. Zaterdag gaan we meestal op stap. Democratisch kiezen we dan een locatie die voor iedereen haalbaar is. Zondag kun je naar de kerk en gaan we vaak iets drinken. Ik heb respect voor de manier waarop Eelke ons begeleidt (heel geduldig) en ook Ynske achter de schermen is een onmisbare schakel. Een weekend Burgumermar is de gelegenheid om de accu weer op te laden voor het dagelijkse leven.

Wiebe

Logee

Voor ons een goede vertrouwde plek waar onze zoon graag heen gaat wegens de begeleiding en dierenliefde en een manier wordt gezocht/gevonden naar meer zelfredzaamheid.

Ouder cliënt

Ouder van één van de deelnemers

Door opdrachten te doen op zijn eigen niveau en dit verder op te bouwen naar vermogen, leert hij om te gaan met zaken zoals ergens verantwoordelijk voor zijn en bouwt hij zijn zelfvertrouwen op. Ons kind is graag op de boerderij en voelt zich daar veilig en vrij. Ons kind maakt tevens gebruik van het logeren bij Mariën Zathe

Sjoukje

Ouder van één van de deelnemers