Tel: 06-21246256 (Ma – Vr van 9-17 uur)

log-marien-zathe

Begeleid wonen

Dagbesteding en begeleid wonen bieden wij gescheiden aan.

Vanaf eind 2022 bieden wij begeleid wonen aan in 12 zorgappartementen en 3 studio’s.

Eigen keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer

Ieder appartement heeft zijn eigen keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer. De grootte van een appartement is tussen de 40m2 en 50m2. De begane grond van de boerderij is rolstoelvriendelijk.

Wij bieden dagbesteding en wonen gescheiden aan. Het is niet verplicht om bij Marien Zathe ook dagbesteding af te nemen als u dit elders al afneemt (mits de bekostiging dit toelaat).

Financiering

De financiering voor begeleid wonen wordt bekostigd vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De kosten voor levensonderhoud (huur, voeding etc.) wordt bekostigd vanuit een (Wajong)uitkering.Ieder appartement/studio heeft zijn eigen huisnummer waardoor het mogelijk is (indien het eigen vermogen dit toelaat) huursubsidie aan te vragen.

Onderstaand een

Impressie

Zorgbedrijf Mariën Zathe huurt elk weekend een bungalow aan de Burgumermar (Klein Zwitserland). Gehandicapten (die in aanmerking komen) mogen hier gebruik van maken, eens per twee weken. Er zijn 2 groepen: de leeftijd van de eerste groep is maximum tot circa 20 jaar en er is een groep voor volwassen.

Ik heb lange tijd hier gebruik van mogen maken. Zaterdag gaan we meestal op stap. Democratisch kiezen we dan een locatie die voor iedereen haalbaar is. Zondag kun je naar de kerk en gaan we vaak iets drinken. Ik heb respect voor de manier waarop Eelke ons begeleidt (heel geduldig) en ook Ynske achter de schermen is een onmisbare schakel. Een weekend Burgumermar is de gelegenheid om de accu weer op te laden voor het dagelijkse leven.

Wiebe

Logee

Voor ons een goede vertrouwde plek waar onze zoon graag heen gaat wegens de begeleiding en dierenliefde en een manier wordt gezocht/gevonden naar meer zelfredzaamheid.

Ouder cliënt

Ouder van één van de deelnemers

Door opdrachten te doen op zijn eigen niveau en dit verder op te bouwen naar vermogen, leert hij om te gaan met zaken zoals ergens verantwoordelijk voor zijn en bouwt hij zijn zelfvertrouwen op. Ons kind is graag op de boerderij en voelt zich daar veilig en vrij. Ons kind maakt tevens gebruik van het logeren bij Mariën Zathe

Sjoukje

Ouder van één van de deelnemers